Zonder dieet of afvallen naar een gezond gewicht – speciaal voor kinderen

Zonder dieet of afvallen naar een gezond gewicht – speciaal voor kinderen

Ingrid Stieber One comment
Afvallen Bewegen Boek overgewicht dieet afvallen Dieet Kinderen KRO XXL Ons kind is te dik Overgewicht

Door Ingrid Stieber.

Zonder dieet of afvallen naar een gezond gewicht – speciaal voor kinderen ….. het lijkt wel een reclamestunt.  Toch is deze kreet realiteit en voor mij de gewoonste zaak van de wereld door mijn superleuke dagelijks werk.

Sinds 1999 begeleid ik jongeren naar het gezonde gewicht. En dit jaar vieren we het lustrum van Lekker Pûh!!! Nederland. Dus al 5 jaar  kunnen jongeren en hun ouders bij onze consulentes van Groningen tot Roermond terecht voor, volgens vele profs, de beste begeleiding in de strijd tegen overgewicht.

 Het gaat bij ons niet over afslanken of lijnen maar over eindeloos lekker en gezond eten, plezier in bewegen, een flinke dosis zelfvertrouwen en levenslust. De  methode van Lekker Pûh!!! wakkert dit alles in jongeren aan. Zonder dieet groeit ieder kind zo naar het gezonde gewicht.

De levensstijl wordt vrijwillig veranderd door de kinderen. Zo is er geen strijd over eten thuis en er wordt, ook in de jaren erna, zelfverzekerd voor goed eten gekozen.

In april en mei zie ik in mijn praktijk veel jongeren terug die al jaren geleden het gezonde gewicht, met Lekker Pûh!!! begeleiding, hebben bereikt. Gedurende de groei komen alle kinderen per jaar 2 à 4 keer terug om eventuele terugval voor te zijn. Ik moet er niet aan denken dat een kind op jonge leeftijd al een jo-jo ervaring heeft. Eenmaal op gezond gewicht is blijvend op gezond gewicht.

De maand mei wordt een geweldige maand. Toen ik de 1ste praktijk Lekker Pûh!!! 12 jaar geleden begon had ik deze ontwikkelingen zeker niet voor ogen gehad.

Het boek Lekker Pûh!!! voor kinderen met overgewicht en hun ouders ligt vanaf 16 mei in de winkels. Auteur Ingrid

samen met je kind naar een gezond gewicht lekkerpuh

Stieber en  uitgeverij Terra Lannoo.

Op 21 mei hebben we onze eerste ontmoetingsdag voor de nieuwe meiden die het gezonde gewicht de afgelopen maanden hebben gehaald alleen al uit de regio Poortugaal- Pernis – Hellevoetsluis vieren meer dan 30 meiden deze dag hun  gezonde gewicht.  Visagie, een echte fotoshoot, meidenmagazine Girlz, de zelfverzekerdheids training en veel meer gaan een onvergetelijke dag bezorgen. Foto’s volgen op bijvoorbeeld lekkerpuhkidz.hyves.nl

Op 22 mei is mijn zusje Karen jarig en is er de eerste uitzending van KRO XXL over Laura Duizendstra. Laura begeleid ik sinds een paar maanden en dit is gevolgd door de KRO. De verbondenheid met Laura is enorm en haar mams Claire is inmiddels een onmisbare duizendpoot van onze organisatie. Daarom kijken we de uitzending KRO XXL op 22 mei om 21.20 uur op ned 3 samen.

consulentendag Lekkerpuh coaching training scholing door jeugdarts specialisatie kinderen

trainingscentrum van lekkerpuh - jeugdarts Wendelyn Disse

consulentendag Lekkerpuh coaching training beweging specialisatie kinderen

specialisatie voeding coaching motivatie beweging voor kinderen gezin en omgeving

consulentendag Lekkerpuh coaching, voeding voor kinderen,  3x per jaar verplichte scholing consulentes

verplichte aanwezigheid consulentes lekkerpuh trainingscentrum Hip and healthy Academie

 

Woon je in Groningen Egmond aan Zee Alkmaar Zwolle Ens Urk Lelystad Almere Huizen Hilversum Weesp Amsterdam Haarlem Utrecht Arnhem Nijmegen Alphen a/d Rijn Den Haag Maassluis Rotterdam Pernis Poortugaal Hellevoetsluis Goes Breda Den Bosch Tilburg Eindhoven Gemert Helmond  of Roermond? Dan vind je op de site van Lekker Pûh!!! de gewichtconsulente begeleider of coach bij jou in de buurt. 

 

1 Comment

Claire

april 22, 2011 at 3:17 pm

Wat zal de maand mei voor Lekker Pûh als een feestmaand voelen!
En dat heeft Ingrid en iedereen die Lekker Pûh heeft gemaakt tot wat het nu is zooooooooo vreselijk verdient!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner