Pastinaak frietjes

Pastinaak frietjes

Ingrid Stieber No Comment
Gezond eten voor kinderen Gezond Gezin Herfst Kind en Voeding

De herfst is er!

Met de weersverwachting van aankomende week hebben we de zomer afgelopen weekend met een barbecue afgesloten. Best bijzonder was het om in oktober te kunnen genieten van mooie zomerdagen. Nu kondigt de herfst zich van de één op de andere dag aan met een eerste grijze miezerdag. Nu pas krijg ik echt zin in winterkost… Direct denk ik aan Pastinaak. Dit misschien ook wel omdat ik me vaker inzet om de vergeten smaak van deze oeroude groente onder de aandacht van ouders en kinderen te krijgen.

Pastinaak Alhoewel een Pastinaak zijn uiterlijk niet mee heeft – Pastinaak is ronduit lelijk om te zien – is de smaak zoveel lekkerder dan bijvoorbeeld menig aardappel. De smaak van deze wortel, die niet standaard op de groente afdeling van de supermarkt ligt, is hartig en toch ook aangenaam zoet en het mondgevoel van de Pastinaak spreekt veel kinderen aan.

Ik spring straks op de fiets om op deze eerste koude herfstdag met regen en tegenwind naar de groenteman te gaan voor Pastinaak. Heb ik het herfst gevoel maar vast compleet!

Recepten met Pastinaak
voor 4 personen

3 pastinaken
1 eetlepel olijfolie
Een heel klein beetje peper en zout

Zet de hete lucht oven op 200 gradenPastinaakfrietjes
Was de Pastinaak en snij deze in dunne frietreepjes. Doe de frietjes in een kom en besprenkel ze met heel weinig olijfolie.
leg bakpapier op de bakplaat en verdeel de Pastinaak friet over de bakplaat.
Bak ze rond de 30 a 40 minuten in de oven en houd ondertussen in de gaten of ze niet TE bruin worden. Je kunt de Pastinaak tussendoor eventueel even omdraaien.

Eenmaal uit de over strooi je een heel klein snufje zout over de pastinaak friet.
Eetsmakelijk! En kijk voor meer gezonde recepten voor kinderen op de site van Lekker Pûh!!! gewicht beheersing voor Kinderen en Jongeren

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner