overgewicht bij kinderen-een modern probleem- een simpele oplossing

overgewicht bij kinderen-een modern probleem- een simpele oplossing

Ingrid Stieber No Comment
Afvallen Dieet Kinderen Overgewicht
op gezond gewicht-zonder dieet

op gezond gewicht-zonder dieet

Het bekende verhaal: Er zijn steeds meer kinderen met overgewicht. Op dit moment is al één op de zeven kinderen tussen de 4 en 12 jaar te zwaar of bijna te zwaar. Dat weet inmiddels iedereen.

Maar wat nu als dit het probleem is waar ook uw gezin mee te maken heeft gekregen?

U vraagt u misschien af: Waar komen die extra kilootjes toch vandaan bij mijn kind? Wat gaat er fout?

Om antwoord te vinden op deze vraag kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met een consulente  van een leuke vrolijke organisatie om zodoende, geheel op maat van uw gezin en karakter van uw kind, tot een oplossing te komen.

De organisatie bestaat uit consulentes verdeeld over verschillende regio’s in Nederland. Deze consulente is een vertrouwenspersoon speciaal voor jongeren ( 5 t/m 18 jaar) die kampen met overgewicht en hun ouders. Zij motiveert jongeren zelf te kiezen voor goed, veel en gezond eten. De betrokkenheid van de ouder(s)/verzorger(s) is hierbij van groot belang. Ouders(s)/ verzorger(s) krijgen niet alleen adviezen over voeding, maar ook over leefstijl. Er wordt gezorgd  dat deze adviezen goed zijn in te passen in uw huidige levenswijze. Daarom is een consulente op alle dagen van de week bereikbaar voor vragen van de ouder(s)/verzorger(s). Ook zijn er folders voor de ouders waarvan de informatie aansluit op de leerstof van de kinderen.

De individuele begeleiding is langdurig intensief en houdt en haalt jongeren met overgewicht uit de medische zorgbehoefte. Zodoende hoeft een kind niet naar een diëtiste.

In de eerste maand zijn de bezoeken aan de consulente wekelijks. Deze bezoeken worden stapsgewijs afgebouwd tot 1x per kwartaal gedurende de groeiperiode van het kind. Het kind wordt fantasievol geprikkeld om te bewegen en te sporten. Naast deze professionele hulp is de methode sterk in het opbouwen of hervinden van het zelfvertrouwen door het kind. Hiervoor is het boek “Het boek over jezelf” ontwikkeld. Op basis van de jonge levenservaring leert het kind situaties in te vullen zonder zijn/haar unieke identiteit te verliezen. Het ontstaan van “ Het boek over jezelf “ veroorzaakt positieve verbazing over zijn/haar kunnen. Het kind ontdekt de eigen wil, de eigen sterke kanten en de bijzondere persoonlijkheid. Dit in combinatie met de spontane wil om gezond te eten, te durven spelen, regelmatig te bewegen en te sporten, vormen de zelfverzekerde diepgewortelde pijlers voor een optimaal leven, het gezonde gewicht en …levenslust.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner