Overgewicht bij kinderen voorkomen – Gezond snoepen bij opa en oma helpt! zonder dieet en met veel plezier.

Overgewicht bij kinderen voorkomen – Gezond snoepen bij opa en oma helpt! zonder dieet en met veel plezier.

Ingrid Stieber No Comment
Afvallen Dieet Kinderen Overgewicht

Oma van Merel (10 jaar):  “Ik vond het maar niks en zeer onverstandig dat mijn dochter professionele hulp zocht voor het overgewicht van onze kleindochter. Hoe vaak hoor je niet dat meisjes kunnen doorslaan in een eetstoornis. Mijn man en ik zagen best dat ons oudste kleinkind wat aan de zware kant was maar voor ons gevoel zou ze hier wel uitgroeien.”

Vol vooroordelen en met het plan om mij negatief te uiten tegen deze moderne trend  van “hulp bij overgewicht speciaal voor jongeren” ben ik het 3e bezoek met mijn dochter en kleindochter meegegaan.  Het 4e en 5e bezoek ben ik ook meegegaan. Niet om mijn ongenoegen uit  te spreken maar om te luisteren en te leren ten goede van mijn kleindochter die ik per week zelfverzekerder zag worden.

Er werd helemaal niet gepraat over diëten maar over veel en regelmatig eten en het plezier in eten.

 Zelf ben ik uit de tijd dat er, bij uitzondering,  een klein glaasje Cola geschonken werd op verjaardagen. Naar chips en een stukje taart werd wekenlang uitgekeken. Dit werd alleen gegeten op echte feestdagen en  van een koekje nam je er 1 op woensdagmiddag of in het weekend.

Wij passen 2 maal per week op onze kleinkinderen en vaak zijn wij de oplossing voor mijn dochter en haar man als ze in het weekend ergens naartoe gaan zonder de kinderen. Ons huis wordt vrolijk gevuld met de stemmetjes van de kinderen waar wij intens veel van houden. Wij blijven onder de jonge mensen door de het contact met andere ouders bij het hek van school. We blijven in beweging door de uitjes met onze kleinkinderen. Door ons aandeel in de opvang van de kinderen voelen wij ons nuttig en we zijn blij dat we van zo dichtbij het opgroeien van de kleintjes kunnen beleven. 2 maal in de week beleven wij deze dagen als ware feestdagen. Hiervoor  haalde ik speciaal limonade en lekkers in huis om deze dagen te vieren.

Nu weet ik dat de kinderen elke dag bij ons, alleen al aan sapjes en limonade, hetzelfde aantal Kcal van een bord patat naar binnen kregen.

Ook de tussendoortjes bevatte het aantal Kcal van een volledige maaltijd. Tijdens hun verblijf bij ons kregen de kinderen 2 maal hun dagelijkse behoefte binnen. Jaar in jaar uit, minimaal 2 keer per week.

Onze ogen zijn geopend. Vooral omdat we vergeten waren dat het genieten met de kinderen niet alleen in eten hoeft te worden uitgedrukt. Nu wordt er tussendoor, naast de siroop met lage Kcal, ook wel eens water gedronken. We maken zelf bowl van vers fruit en we maken de ouderwets lekkere traktatieprikkers met hartige hapjes. We nemen 1 koekje bij de thee en we doen een wedstrijdje “wie er het langst een snoepje in z’n mond kan houden”.  Hierdoor koop ik 1 keer in de 2 weken een nieuw zakje snoep i.p.v. elke week 2 zakken.

Mijn man en ik zijn OM. We zien in dat het aangeboden eten en drinken van nu te veel is voor de kleine lijfjes van onze kleinkinderen. Onze oudste kleindochter is voor de zomer op haar gezonde gewicht als wij en het gezin van mijn dochter zo goed blijven doorgaan. Ze kijkt uit naar een bikini zonder bolle buik erboven. Ik wist niet dat dit zo belangrijk was voor het zelfvertrouwen van haar.

Wij waarderen de beslissing van onze dochter om hulp te zoeken voor het overgewicht van haar dochter. Zij is trots op ons omdat wij de nieuwe gezonde levensstijl niet verstoren maar feestelijk invullen met gezond eten en bewegen. We kijken uit naar het gezonde gewicht van onze kleindochter. Tot onze schrik zat ze 2 ½   maand geleden 6 kg boven haar gezonde gewicht.

Maar het gezonde gewicht komt er zonder moeite aan omdat ze groeit en gezond eet.

“En die bikini voor de zomer?! Die krijgt ze van ons.”

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner