Nieuw boek – kinderen overgewicht- gezond gewicht voor ieder kind- zonder dieet

Nieuw boek – kinderen overgewicht- gezond gewicht voor ieder kind- zonder dieet

Ingrid Stieber No Comment
Afvallen Dieet Kinderen Overgewicht

 

 

P E R S B E R I C H T

 

Bij Uitgeverij Terra Lannoo zal verschijnen:

overgewicht en evenwicht bij kinderen- voeding en bewegingsadvies - zonder dieet of afvallen. Rotterdam Groningen

LEKKER PŪH !!!

samen met je kind naar een gezond gewicht

Ingrid Stieber

 

Een inspirerend en vooral optimistisch boek over de meest succesvolle, bewezen methode tegen overgewicht bij kinderen, de Lekker Pūh !!!– methode!

Overgewicht onder kinderen is inmiddels een serieus probleem.

Gemiddeld is in Nederland veertien procent van de jongens en zeventien procent van de meisjes te dik.

Helaas speelt het struikelblok overgewicht ook rol binnen gezinnen waar dagelijks de gezonde leefstijl best wordt nagestreefd. Maar waar toch de vraag blijft; waar komt dat buikje van mijn kind toch vandaan??  Wat doe ik als ouder aan dat grote tekort aan zelfvertrouwen van mijn kind? Het veel voorkomende euvel van gezinnen waarvan het ene kind te licht is en het andere kind te zwaar. De dagelijks optredende vraag; waarom heeft mijn kind altijd honger en vraagt hij altijd om eten???

Lekker Pūh !!! is het antwoord op al deze vragen. Ouders van kinderen tussen de 5 en ca. 14 jaar krijgen in dit boek alle inzicht over wat echte gezonde voeding is en hoe zij met veel plezier samen een gezonde leefstijl binnen het gezin kunnen creëren (zonder politie-agentje te hoeven spelen.) Het zorgt voor een harmonieus samenspel waarbij je trots kan zijn op elkaar.

De methode van Lekker Pūh !!! is uniek, omdat het geen dieet is in de traditionele zin van het woord. Het gaat niet om minderen met eten, maar vooral om eindeloos veel goeds eten en hippe gezonde gewoontes. Niets moet en alles mag zodat je leert bouwen aan zelfvertrouwen. Hoe moet je etiketten lezen, wat zijn de instinkers (bijv. zogenaamde ‘gezond’ ogende verpakkingen) en hoe zorg je  er als ouder ervoor dat je je kind kunt motiveren zelf te kiezen voor gezond eten om met plezier dagelijks te bewegen? In de methode (en het boek) wordt op een speelse manier ingegaan op de lichamelijke reacties op voeding, sport en positief denken. Zo wordt er gewerkt met termen die allesomvattend makkelijk binnen het gezin gebruikt worden. Zoals ‘de stopknop’(welke het luisteren naar het verzadigde voedsel stimuleert), het ‘jippiegevoel’ (na het sporten) of de ‘oepsdag’ (voor bijzondere (verjaar)dagen die ‘ongezond’ etend mogen worden gevierd.

Dat de methode succesvol is heeft ook een recent onderzoek van de Hogeschool van Utrecht aangetoond.

Vanaf 22 mei ned 3 21.30 uur zal de methode van Lekker Pūh !!! ook wekelijks te zien zijn in het KRO TV-programma XXL, waarin 5 mensen (waaronder 1 kind) worden gevolgd met extreem overgewicht.

Lekker Pūh !!! bestaat sinds 1999. Toen startte Ingrid Stieber met het bieden van advies aan ouders van kinderen met overgewicht. Na 7 jaar ervaring en onderzoek was de methode Lekker Pūh !!! in 2006 voltooid en werd er door Ingrid officieel begonnen met het begeleiden van jongeren naar een gezond gewicht. Door het succes waren ouders bereid om wekelijks meer dan 100 km te rijden naar Lekker Pūh !!! , reden voor Ingrid om meer consulenten op te leiden. Inmiddels zijn er 26 vestigingen van Lekker Pūh !!! in Nederland

Lekker Pūh!!!

Technische gegevens

Auteur             : Ingrid Stieber

Omvang          : 160 blz.                    

Formaat          : 220 x 250 mm

Afwerking      : Paperback met flappen

ISBN              : 978 90 8989 430 4

Prijs                 : € 19,95

Voor meer informatie en/of het aanvragen van een recensie-exemplaar:

Uitgeverij Terra Lannoo B.V. (www.terralannoo.nl)

T.a.v. Odette Lafère of Baukje Zijlstra

Postbus 614, 6800 AP Arnhem

Telefoon         : 026 – 3549962

E-mail : pr@terralannoo.nl

 

Recensie-exemplaren kunnen alléén worden aangevraagd o.v.v. een afleveradres; dus geen postbus.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner