KRO XXL Laura – Koekjesdag of leefstijldag?

KRO XXL Laura – Koekjesdag of leefstijldag?

Ingrid Stieber No Comment
Afvallen Boek overgewicht dieet afvallen Kinderen KRO XXL Ons kind is te dik
afvallen voor kinderen rotterdam zwolle groningen roermond den bosch

kro xxl sofie en laura

Trots hebben we meegewerkt aan de opnames van KRO XXL. Hoewel het nauwelijks is terug te zien op de buis zitten er aardig wat uren/dagen werk in voor het team van Lekker Pûh!!! Vooral wilden we ervoor zorgen dat de makkelijke mogelijkheid van leefstijlverandering voor ieder gezin zichtbaar  is. We wilden tonen dat gezonde keuze voor een kind de enige maar wel hele leuke oplossing is en dat de inzet en steunende rol van de ouders daarbij onmisbaar is.

In de afgelopen aflevering KRO XXL van 5 juni was te zien hoe Laura genoot van haar “koekmoment”.

In het programma werd door Sophie van den Enk benadrukt dat dit Laura’s enige moment van genieten in de week was. Zo ook werd er geknipt en gemonteerd in de aflevering. Met als resultaat dat je als begeleider van Laura het gevoel hebt dat je te maken te hebt met de meest hardleerse deelnemers aan Lekker Puh!!!  Je legt uit dat er eindeloos gegeten en genoten mag worden van gezond eten. Dit om eetpatronen binnen een gezin een blijvende vorm te laten aannemen.

Er mag door het gezin een vrij moment gekozen worden voor het eten van koek, snack of chips.

Hierdoor komt het besef van verschil tussen eten en snacken terug voor het gezin, ten goede van een gezonde leefstijl voor de toekomst……en dan knippen ze dat er juist uit…….
Bij Lekker Pûh!!! komen we best eens een ouder of kind tegen die de uitleg, van deze positief verpakte regels in snoepgedrag, een keer extra moeten uitleggen. Maar zo hardleers als de aflevering 3 van KRO XXL komen we ze gelukkig nooit tegen. Jammer genoeg worden de slecht begrepen vastberadenheid wel uitgezonden. Laura lijkt alleen 5 minuten per week te kunnen genieten van een klein kaakje met een paar kokossnippers. Gelukkig maakt de vrolijke indruk van Laura een hoop goed. Ook de positieve inzet van Claire, Laura’s moeder, moet toch niemand ongemerkt voorbij zijn gegaan.

Wat een prachtgezin!

Duidelijk is dat hier door het gezin wordt teruggepakt zonder de joviale omgang met eten te verliezen. De tuin van het

afvallen voor kinderen amsterdam lelystad haarlem goes nijmegen

een team opweg naar het gezonde gewicht

 gezin puilt uit van de groeiende verse kruiden. Bij het boodschappen doen wordt er door deze mensen op meer gelet dan alleen 0% vet en Kcal. Ze kiezen voor duurzaam en letten bv vanzelfsprekend op E-nummers. Er wordt dagelijks gezwommen en gezamenlijk, als gezellig gezinsmomenten, grote tochten gefietst. Met een knipoog en veel humor baant deze familie zich naar het gezonde gewicht. Het is een ommezwaai in leefstijl waar door de kinderen van wordt genoten als “een goede jeugd”. Helaas spat deze levenslust niet helemaal van de buis bij KRO XXL. Dit gezin zou Nederland veel meer kunnen inspireren en laten zien dat genieten en gezondheid een gezellig dagelijks leefstijlspel is.

Wil je mee weten over de positieve kijk op eten binnen het gezin? Dan is er het boek Lekker Pûh!!! Samen met je kind naar het gezonde gewicht dat je hier kunt bestellen.
Wil je meer weten over hoe de positieve aanpak iets kan betekenen voor jullie gezin. Vraag het dan aan een vertrouwenspersoon van ons bij jullie in de buurt die je hier kunt vinden.

Leef Hip & Healthy!!! Lekker Pûh!!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner