Hulp bij overgewicht kinderen – Tips voor het gezin vanuit Geldermalsen

Hulp bij overgewicht kinderen – Tips voor het gezin vanuit Geldermalsen

Ingrid Stieber No Comment
Afvallen Bewegen Dieet Help Kinderen Ons kind is te dik Overgewicht

Fruit, de natuurlijke zoete verleiding.

hulp bij afvallen zonder dieet groeien naar je gezonde gewicht

Marianne Kramer Lekker Pûh!!! voedingsadviescentrum voor jeugd en gezin Geldermalsen

Door Marianne Kramer consulente Lekker Pûh!!! Rivierenland Geldermalsen

We hebben een koude periode achter de rug. Een periode waarin volop geschaatst kon worden en waarin de wereld een prachtig plaatje was. Een periode waarin we lekkere winterkost aten en zoete chocolademelk dronken bij het haardvuur.

Zoet, ja daar houden we van.

In de regio waar ik woon en consulent ben van Lekker Pûh!!! is het wat dat betreft een walhalla! Er zijn hier heel veel fruitboomgaarden en veel zachtfruit-telers. Het is hier eigenlijk de snoeptuin van Nederland. Want mensen vinden zoetigheid lekker en fruit is van nature zoet. Maar omdat het nog veel meer gezonde stoffen bevat, is het veel minder slecht voor je dan alle zoetigheid in koek, snoep en chocolade. De gezonde tussendoortjes liggen hier voor het oprapen (of eigenlijk voor het plukken). Veel fruittelers verkopen hun fruit aan de weg. In een soort van marktkraampje staan de zakken appels, peren, pruimen en dozen aardbeien uitgestald. Je kunt ze meenemen als je daarvoor een geldbedrag in een bakje doet. Veel mensen maken daar gebruik van wanneer ze samen met hun gezin een fietstocht maken langs de prachtige rivieren en over de geweldige dijken. Onderweg een appeltje voor de dorst kopen in een van de nostalgische stalletjes! Een feest voor de kinderen!

Daarom verbaast het me steeds meer dat in de regio Rivierenland het percentage overgewicht het hoogst is van Nederland.

afvallen voor kinderen

fruit is het snoep van de natuur zoet gezond en lekker

Dus nu de sneeuw en het ijs zijn verdwenen en de sneeuwklokjes hun kopjes laten zien, de vogels zingen alsof het al lente is en de dagen al weer langer worden, wil ik alle mensen in deze mooie regio motiveren om lekker naar buiten te gaan. Pak de fiets of wandel over een van de dijken met de fantastische vergezichten. Lekker in de buitenlucht! Over een paar maanden kunnen we hier weer volop snoepen van alle fruitsoorten die hier groeien. Denk aan de overheerlijke kersen, die in de boomgaard gekocht kunnen worden, de pruimen, de aardbeien en frambozen. Lekker zoet en super gezond. Zo kunnen we natuurlijke energie opdoen en ook dit deel van Nederland op gezond gewicht brengen.

Voor een prettige begeleiding zonder dieet naar het gezonde gewicht kunt u altijd contact opnemen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner