Gezond een dagje uit

Gezond een dagje uit

Ingrid Stieber No Comment
Afvallen Bewegen Kinderen Overgewicht

Van een uitje naar bv. naar een pretperk kunt u een gezellige beweegdag voor uw kind maken. Deze dag is een bijzondere dag en we rennen met veel plezier hard voorbij de frietkramen.”

Ingrid Stieber

Bedenkster en oprichtster van Lekker Pûh!!!

 

Een dagje uit naar bv. een pretpark?? Reken erop dat u daar qua gezond eten niets zal vinden voor uw kind. De verleiding om toch maar iets ongezonds te nemen is dan groot.

Al weken is uw kind bezig met gezond eten om op het gezonde gewicht komen……….En juist deze fijne dag uit geeft zodoende, in de dagen daarna, een vervelend nasmaakje. Een goede voorbereiding en een handige rugtas bieden de oplossing voor een gezonde dag uit. Hier volgen enkele tips waarmee al  veel andere jongeren ongestraft een dagje uit hebben gevierd:

plezier en gezond eten gaat makkelijk samen

plezier en gezond eten gaat makkelijk samen

Geef kinderen tijdens lange ritten in de auto een bidon met water. Goed voor de dorst, handen afspoelen. of ‘verkoeling;  bij iedere stop kan je ze verversen

Zorg deze dag voor een regelmaat van 3 maaltijden* en 2 a 3  tussendoortje*.

Luxe, dun besmeerde,bruine  broodjes* als maaltijd[en].

Neem 1 bakje met snoepjes* mee. Daarin zitten precies voor ieder kind 3 snoepjes en..op is op.

Zorg voor gezonde tussendoortje zoals worteltjes, appels en ander, makkelijk mee te nemen, groente* en fruit*.

Trakteer deze dag op een ijsje* met weinig calorieën. Naast de verboden grote welbekende calorierijke ijsjes*  zijn er namelijk genoeg heerlijke ijsjes onder de 100 calorieën.

Doosje/handje rozijntjes*.

Lightfrisdrank*.

Suikervrije kauwgom in verschillende smaakjes*.

Evt. een koeltasje met daarin magere yoghurt met een smaakje*, inclusief de bekertjes en lepeltjes niet voor het nuttigen.

Overleg met het kind vooraf: “Deze dag wordt onvergetelijk leuk. We slaan alleen de vette happen en het andere onverantwoorde eten over. Dit staat onze geweldige dag niet in de weg…toch?!!!”

* De keuze in voeding is groot. Voor de goede keuze kunt u terecht bij consulentes die elke dag, op maat van de ouder en kind, in deze keuze begeleiden. Zo blijft de keuze groot en de verwarring over wat goed is en wat niet klein .

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner