Eten is weten -Tip voor concentratie tijdens de Cito toets

Eten is weten -Tip voor concentratie tijdens de Cito toets

Ingrid Stieber One comment
Afvallen Boek overgewicht dieet afvallen Dieet Kinderen

Ingrid Stieber – oprichtster van Lekker Pûh!!! “Ik weet het nog heel goed! 33 jaar geleden zat ik in klas 6/groep 8 en opeens mocht iedereen snoepen in de klas.  Niet van een traktatie, die qua zoetigheid op het randje van het ongeschreven traktatiebeleid wankelende, maar van echte snoep!!!  Koek en snoep dat je gewoonlijk nooit mee naar school durfde te nemen omdat ‘t, zeker weten, zou worden afgenomen door de juf of meester. Maar het mocht!!! Want we hadden Citotoets!!! “

En deze traditie heeft zich in volle glorie weten stand te houden.

Helaas snoepen straks daarom veel kids zich in een dip tijdens de Citotoets.

De geraffineerde suikers  zijn de witte rovers van de denkcapaciteit. De hersenen kunnen de pieken en dalen van het bloedsuikergehalte niet bijbenen.  Dit uit zich direct  in een verslechtend denk-en concentratievermogen. Juist op het moment dat dit van groot belang is.

Weg dus met al het zoets op deze dagen en geniet van de Concentratiebommen voor de Citotoets zoals:

  • Banaan
  • Een handje nootjes
  • Een doosje rozijnen
  • Een flesje water
  • versgeperste sap

Heel veel succes!!! Voor de aankomende brugpiepers!!! Meer goede eettips voor tijdens de Citotoets en daarna vind je in ons boek Het Gezonde FamilieKookboek van Lekker Pûh!!!

1 Comment

Hannie Linssen

februari 7, 2013 at 1:32 am

Ik zag gisteren op het journaal dat kinderen tijdens de Cito-toets een pot snoep op tafel hadden staan, zogenaamd voor de energie! Ik vind dit echt ongelooflijk, in een tijd waar we zoveel met gezondheid en welzijn bezig zijn…ik vraag me af over welke gezondheid we het dan hebben, die van de snoepgoedindustrie?
Als dit al toegestaan wordt op basisscholen en er ook nog een plaatje als ‘energie’ aan verbonden wordt dan zijn we echt helemaal de weg kwijt. Ik hoop dat hier veel ouders, opa’s en oma’s hun vraagtekens bij plaatsen en een stokje voor steken. Er zijn inderdaad veel gezondere energievervangers die veel beter werken.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner