Dieet, afvallen, lijnen? Niet voor kinderen!

Dieet, afvallen, lijnen? Niet voor kinderen!

Ingrid Stieber No Comment
Afvallen Dieet Kinderen

In deze weken na de zomervakantie krijgen wij veel mail en telefoontjes van ouders. Tijdens de zomervakantie waarin er eindelijk tijd was voor ontspanning  en kwaliteit-tijd met de kids valt het veel ouders op dat hun kind opeens overgewicht heeft.

“Toen ik mijn kind zag lopen in badkleding met daarover een veel te dik buikje vroeg ik mij af waar die extra kilootjes opeens vandaan zijn gekomen. Hoe moet mijn dochter of zoon afvallen?! Hebben jullie een dieet voor mijn kind?!” Is na de zomer een veelgestelde vraag aan onze organisatie. Wellicht heeft u diezelfde vraag en bent u daarom op deze site terecht gekomen.

De oplossing ligt niet bij een dieet voor kinderen. Laat uw kind nooit diëten!!!

Voor alle hulp en vragen kunt u  bij ons terecht … het gaat uiteindelijk om iets heel belangrijks “de gezondheid van uw kind!!!” Iedere vraag is welkom en aan de hand van onze jarenlange ervaring is voor elk probleem met overgewicht een oplossing.  

 In de onderstaande tips kunt u zien hoe u en uw gezin voldoen aan een gezonde levensstijl op weg naar een gezond gewicht.

Bereid gezonde maaltijden. Bij steeds meer gezinnen werken beide ouders. ’s Avonds is hierdoor vaak weinig tijd om  een maaltijd te bereiden. In deze tijd van fastfoodrestaurants, kant-en-klaarmaaltijden en frituurpannen, is de keuze dan ook al snel gemaakt. Probeer toch, ook al heeft u weinig tijd, iedere dag een maaltijd met verse producten te bereiden. De site www.voedingscentrum.nl geeft u een mooi overzicht voor een gevarieerde maaltijd.  

Gezond eten is normaal. Betrek uw kind bij het maken van uw keuzes voor gezonde voeding. Zo geeft u het goede voorbeeld en wordt gezond eten net zo gewoon als andere huisregels binnen uw gezin. Misschien geen feest voor uw kind maar gewoon iets dat normaal is en er nou eenmaal bij hoort. Het is gemakkelijker kinderen in de groei kilo’s te laten verliezen dan volwassenen. Zwaarlijvige kinderen worden later zwaarlijvige volwassenen. Kinderen zijn wel nog gemakkelijk te beïnvloeden. Leer hen daarom nu al dat gezonde voeding belangrijk is.

Geef het goede voorbeeld. Geef zelf het goede voorbeeld door veel te sporten en samen met je kind te ondernemen.  Kijk voor de tips hierover verder op deze site bij “bewegen”.

Motiveer uw kind. Geef een enorm compliment als uw kind zelf kiest voor gezond eten zoals fruit en groente in plaats van een snacks, chips en snoep.

Eet rustig. Eet zelf rustig en leer het kind ook aan rustig te eten. Je lichaam geeft  pas na 20 minuten het signaal  “er is genoeg gegeten”. Als je rustig eet, eet je minder snel te veel. Iedere maaltijd samen kan een knusse tijd zijn (inclusief vrolijke servetjes en/of kaasjes op tafel) waarbij naast het eten ook gezellig de dag doorgenomen worden.

Geef je kind een goed ontbijt. Zoals de meesten wel eens gehoord zullen hebben, is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je ontbijt, begint je lichaam al meteen met het verbranden van calorieën, waardoor de kans op overgewicht kleiner wordt. Ontbijt is  geen gekkigheid heet onze folder die speciaal gericht is op een goed broodnodig ontbijt.

Weeg je kind niet te vaak. Zet je kind niet vaker dan 1 x per maand op de weegschaal en houd er rekening mee dat uw kind nog groeit.

Overzie het tijdelijke probleem. Momenteel heeft uw kind overgewicht. Raak niet in paniek. Spreek de woorden dik/vet/overgewicht enz. niet uit in het bijzijn van uw kind en weet dat met de juiste inzet en eventuele ongedwongen hulp op basis van het zelfvertrouwen van het kind de oplossing dichterbij is dan u vermoedt.

 En een dieet voor uw kind om af te vallen? Nee!!! Dat nooit!!!

voor ieder kind-zonder dieet toch op het gezonde gewicht

voor ieder kind-zonder dieet toch op het gezonde gewicht

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner