Afvallen voor kinderen? Er is een gezondere oplossing. Nu ook in Vleuten – De Meern

Afvallen voor kinderen? Er is een gezondere oplossing. Nu ook in Vleuten – De Meern

Ingrid Stieber 3 comments
Afvallen Afvallen voor junior kinderen pubers Bewegen Dieet Help! Ons kind is te dik Kinderen Ons kind is te dik Overgewicht

Opgroeien is een aaneenschakeling van vallen, opstaan, plezier, onzekerheid en elke dag een stukje ontwikkeling. Voor mijn eigen kinderen hebben mijn man en ik  gekozen voor De Meern om ze ontspannen en sociaal te laten ontplooien. De stad dichtbij en de rust en ruimte voor buitenspelen voor de deur. Naast het plezier van het leven in een kinderrijke omgeving heb ik in mijn professie ook elke dag te maken met kinderen. Als  specialist voor kinderen met overgewicht  ben ik elke woensdag bereikbaar voor ouders met vragen over voeding en beweging voor kinderen. Bij Sportcentrum Oudenrijn – waar ook jeugdfitness wordt aangeboden – begeleid ik kinderen en ouders volgens de methode Lekker Pûh!!! naar een gezond gewicht.

Een eerste hele fijne tip voor ouders betreft voeding is ….. het drinken.

Hou eens bij hoeveel uw kind drinkt? En wat wordt er zoal dagelijks gedronken door uw kind? Heeft u deze fles, het  blik of verpakking wel eens omgedraaid om te kijken hoeveel verborgen suiker er in zit?  

Een oplossing?  Water!

Water met ijsblokjes

Water met vers fruit erin

Water met munt

Water met suikervrije siroop ( stevia)

En natuurlijk! Het sapje mag best gedronken worden. Maar 1 sap minder per dag scheelt vaak zo’n 5 klontjes suiker. En dat is veel voor een kind in de groei.

Heeft u nog meer vragen? Kom dan eens langs in mijn praktijk Lekker Pûh!!! speciaal voor jongeren met overgewicht of obesitas  aan de Europaweg 48 in Vleuten – de Meern.  Of kijk eens op de site.

3 Comments

Eugène

maart 9, 2013 at 12:30 pm

Sjuul en de methode Lekker Puh hebben mijn dochter heel goed op weg geholpen, ze maakt nu zelf de juiste beslissingen en zit weer lekker in haar vel. En heel belangrijk, het pesten is gestopt!

 

Daniella

maart 9, 2013 at 12:53 pm

Bedankt voor de goede tips voor fruit en groente. Top!

Mvg Daniella

 

Sybrig Silvius

maart 10, 2013 at 5:22 pm

Dank je wel voor je goede fruit tip! Werkt helemaal super hier!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner