Voor groente en fruit 2×2 en tegen snoep alleen NEE???

Voor groente en fruit 2×2 en tegen snoep alleen NEE???

Ingrid Stieber No Comment
Kinderen

onze kindercoach regio Roermond, Eugenie Schell:

Vind jij nee zeggen tegen je kind ook zo lastig?

Welke ouder hoort het niet. Mam, mag ik een snoepje?  Mam, ik heb honger, mag ik een koek? Pap, ik heb zin in iets lekkers, mag ik wat chips? Water lust ik niet, ik wil fris. Dit zijn gesprekjes die je dagelijks met je kind kunt voeren. Hoe ga jij hiermee om? Vind jij dit lastig of zeg jij gemakkelijk nee.

Wanneer mag je je kind iets gunnen,  wanneer ben je een te strenge ouder of hoe kun je ervoor zorgen dat je kind een appel eet in plaats van een koekje?

Het gezinsleven van tegenwoordig is druk en hectisch. Als ouder probeer je alle ballen hoog te houden. Wat gaat er in de lunchtrommel, wat geef ik mee voor het tien uurtje? Oh ja, en wat zet je  ’s avonds weer op tafel? Daarnaast is er ook nog werk, huishouden, sport, clubjes, familiebezoek enz. Door deze drukte schiet gezond eten er vaak bij in. Ook de discussie met je kind over wat er wel en niet gegeten of gesnoept wordt, wordt dan als te veel ervaren. Het gevolg is dat je dan al snel ja zegt tegen snoep, koek en chips. Kind tevreden, discussie gesloten en jij hebt weer tijd om verder te vliegen. Tot nu toe was dit goed vol te houden, maar nu merk je dat je kind geen conditie heeft en dat de broeken snel te strak zitten of dat het wel erg vaak wat voor zich uitkijkt en het lijkt of het niet lekker in zijn of haar vel zit.

geen-dieet-kinderen-nooit-afvallenHoe kun je het voor elkaar krijgen dat er elke avond gezond eten op tafel staat. Dat er tijd en rust is om je kind duidelijk te maken dat er nu niet gesnoept wordt. Dat een appel in plaats van een koek mee naar school net zo cool is, maar zeker vele malen gezonder. Hoe krijg je die rust en balans weer binnen jullie gezin, zodat iedereen weer lekker in z’n vel zit en dat je weer van elkaar kunt genieten?

Is er binnen jullie gezin hier ook weer behoefte aan, neem dan gerust contact op met een consulente van Lekker Pûh!!! zoals  Kindercoach Eugenie Schell in de regio Roermond. Samen weer kunnen genieten, lachen, lekker eten en bewegen, wie tekent hier niet voor.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner