Overgewicht bij kinderen – geen dieet – in Amsterdam

Overgewicht bij kinderen – geen dieet – in Amsterdam

Ingrid Stieber No Comment
Kinderen

 

Laagjes pellen!!!

 Lente! De zon schijnt, vogels fluiten, de jas kan uit. Nog wat te vroeg voor blote benen, maar voordat je het weet kan je laagjes pellen. Toch blijft bij sommige kids de korte broek in de kast en wordt er gezwommen in een ’t shirt. Ze wegen een pondje meer en willen dit graag verdoezelen door binnen te blijven en niet mee te gaan met leeftijdsgenootjes naar het zwembad of het park. Ouders en kind denken vaak dat  overgewicht erfelijk is of accepteren dat er  altijd trek in de snack is. En zo stapelen de laagjes, oftewel vetrolletjes, zich op terwijl dit echt niet nodig is.

 Lekker Pûh!!! begeleidt op een leuke manier om laagje voor laagje van te dikke buik en billen te pellen. Om je vast fitter en vrolijker te voelen vervang je koekjes en snoep voor vers zomer fruit en rauwkost zo van de markt. Ga je daarbij ook nog bewegen dan gaat het helemaal snel en is het kind voordat je het weet een trotse meid of jongen vol zelfvertrouwen.

 Tips voor bewegen:

Loop of fiets naar school. Woon je in een flat neem de trap in plaats van de lift.

geen dieet voor jongeren groningen rotterdam amsterdam den bosch goesSpeel zo veel mogelijk buiten er is vast wel een parkje in de buurt waar je wèl kunt  voetballen. En wat dacht je van boompje verwisselen en verstoppertje. Ga in het weekend een stukje lopen en zet jouw favoriete muziek op je MP3…en loop hierop steeds een klein stukje hard. Laat de hond uit. Ga touwtjespringen dat tegenwoordig ropeskipping heet en bind de skeelers onder.

 Zeg jij JA! tegen lekker gezond eten, bewegen en  je goed voelen? Maak dan met Monique Harthoorn, of één van haar collega’s, een afspraak!

Lekker Pûh!!! Amsterdam is gevestigd in het Ouder Kind Centrum in de Jordaan.

Tel. 06/25587567 of mail naar:  monique@lekkerpuh.net

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner