Het woord wentelteefje is best een rare grappige benaming voor dit lekkernij dat iedereen kent. Het lijkt wel een beetje op een scheldwoord en je denkt eigenlijk gelijk aan een hond.
Wentelteefjes werden al in de 17 eeuw gemaakt. Toen al was het een makkie om ze in een handomdraai te maken. Je hoefde de boterhammen gedrenkt in melk en ei alleen maar even kort te draaien – te wentelen – in de pan. Zeg maar een heel snel achter elkaar …Wentel ’t eventjes – Wentel ’t eventjes- Wentel ’t eventjes… dan weet je gelijk waar de naam vandaan komt.
Gezonde wentelteefjes voor 4 personen maak je zo:
Neem 4 sneetjes ( biologisch) volkoren brood
- 150 ml sojamelk
- 1 ei
- erg klein snufje zout
- en ½ theelepel kaneel
- ¼ theelepeltje vanille van een vanille stokje
- ½ eetlepel zonnebloemolie en een drupje olie om te bakken
voor na het bakken: een klein beetje honing of agavestroop om op de warme wentelteefjes te smeren.
Bereidingswijze:
doe alle ingrediënten in een kom en meng ze goed door elkaar
doop het brood in de kom zodat die helemaal ‘nat’ is
verhit wat olie in een pan en bak daarin het brood tot wentelteefje
herhaal dat voor alle sneetjes!
Smeer een heel klein beetje honing of stroop op de volkoren wentelteefjes
Eet gezellig met z’n allen aan tafel, eet rustig en geniet.
Eet smakelijk.