APPEL als tussendoortje en leuk uitje!
Monique Harthoon, coach van Lekker Pûh!!! vertelt:
In deze tijd van het jaar zijn appeltjes het lekkerst en voor het 10 uurtje of bij thuiskomst is zo’n appel ideaal, lekker en gezond. September en oktober zijn de oogstmaand. Verspreid over Nederland worden speciale plukfeesten georganiseerd. Bezoekers kunnen een ritje maken met de speciale pluktrein terwijl de teler vertelt over de boomgaard en op verschillende plekken kan je zelf plukken. Voor meer info. over een bezoek aan een biologische appelboer zie http://www.adopteereenappelboom.nl./
Een appel is natuurlijk heerlijk om zo in te bijten, maar er kan meer. Rasp ook eens een appel door de yoghurt, heerlijk met een beetje muesli voor ontbijt of als dessert. Warm is de appel ook lekker, snijd de appel in dunne plakjes, beetje kaneel erover, even in de oven en klaar. Voor appelmoes, kook je de appels en i.p.v. suiker kan je stevia toevoegen. In de vruchten- of rauwkostsalade verkleurt de appel snel, sprenkel er een beetje citroen over en de appel behoudt zijn kleur. Maak van elke dag een ‘gruitdag’ een dag waarop je groente en/of fruit meeneemt naar school.
Voor meer lekkere recepten voor ieder moment van de dag is er het nieuwe Gezonde FamilieKookboek van Lekker Pûh!!!
Weetje: In Nederland staan 26 miljoen appelbomen en 24 miljoen perenbomen op bijna 17.000 hectare grond. Voor meer uitjes zie http://www.nederlandbloeit.nl/dagje-uit.