Geen dieet voor kinderen- wel een gezond gewicht- regio Arnhem

Geen dieet voor kinderen- wel een gezond gewicht- regio Arnhem

Ingrid Stieber No Comment
Afvallen Dieet Kinderen

Een verhaal uit de praktijk

Marjolein Postma consulente Lekker Pûh!!! Arnhem-Rheden e.o.

Op 1-10-2011 vieren we het 5 jarig bestaan van Lekker Pûh!!! Voor mij, Marjolein consulente van Lekker Pûh!!! Arnhem-Rheden e.o. is er nog iets  bijzonders die dag. Mijn praktijk, Plan-Fit family, bestaat dan 1 jaar en ik ben dan 15 jaar werkzaam op de kinderafdeling van ziekenhuis Rijnstate te Arnhem. Hoe kan alles zo samenvallen…

In de afgelopen 15 jaar heb ik gezien hoe de leefstijl, door met name maatschappelijke verwachtingen, van vele gezinnen veranderde. Door de drukte van alle dag en onwetendheid weten we vaak niet hoe we een gezond ritme aan moeten brengen in de dagelijkse voeding en beweging. Een gevolg hiervan is dat er te weinig aandacht besteed wordt aan gezonde voeding en het belang van bewegen.

Het is belangrijk dat ouders proberen te voorkomen dat hun (jonge) kind te maken krijgt met overgewicht. Denk daarbij aan diabetes, hart- en vaatziekten en gewrichtsproblemen. Ondanks dat geen enkele ouder wil dat zijn/haar kind daarmee te maken krijgt, lukt dit niet altijd. Meestal is er al een bepaalde gewoonte gegroeid en weet je als ouder (en kind) niet hoe dit te doorbreken of te veranderen. Daarin wil ik iets betekenen voor ouder en kind.

Ik heb zelf ervaring met overgewicht en de beperkingen die het geeft. Na mijn 3 zwangerschappen moest er wat gebeuren voor mijzelf maar nog meer naar mijn kinderen toe. Ik (wij) wilde ze op laten groeien met een gezonde leefstijl, bewust genieten van eten en bewegen/sporten als dagelijkse gewoonte waar je veel plezier uit haalt. Dit lukte mij en mijn gezin! Na jaren zat ik weer op de mountainbike en liep ik weer hard, afgelopen juni deed ik mee aan de Alpe d’huZes en ging 1x hardlopend en 2x fietsend omhoog.  Met mijn oudste dochter loop ik hard en er lopen zelfs al regelmatig vriendinnetjes mee. Mijn volgende gedachte was dat meer mensen/gezinnen dit mee zouden moeten maken.

Maar hoe pak je dat professioneel aan bij kinderen? (ondertussen was ik wel al gewichtsconsulent voor volwassenen geworden en mijn praktijk was van start gegaan). Ik ging op zoek… en vond de methode van Lekker Pûh!!! Deze sprak mij zeer aan.

 De avontuurlijke weg naar je gezonde gewicht.

Geen dieet, geen beperkingen maar weer de balans vinden tussen altijd en soms, tussen inspannen en ontspannen. Oplossingen zoeken die binnen het gezin passen zodat het een verandering van leefstijl wordt en niet een tijdelijke aanpassing met als gevolg terug vallen in oude gewoonten. In maart van dit jaar ben ik consulente geworden bij Lekker Pûh!!! een enthousiast groeiend team van consulenten. Ik begeleid met veel plezier,kinderen en hun ouders naar een gezonde leefstijl met een daarbij horend gezond gewicht. De blijdschap en het zelfvertrouwen op het gezicht van een kind te zien is geweldig en zeer motiverend.

 “Geloof in jezelf en vertrouw erop dat je alles kunt bereiken wat jij wil”

Marjolein Postma-Stoop

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner