Een crashdieet of gezond snel afvallen voor kinderen en pubers

Een crashdieet of gezond snel afvallen voor kinderen en pubers

Ingrid Stieber No Comment
Afvallen Afvallen voor junior kinderen pubers Dieet

afvallen voor kinderen en jongeren lekkerpuh wienke schiksSinds oktober 2013 ben ik, Wienke Schiks, werkzaam als Lekker Pûh!!! kinder-diëtist in de regio Helmond, Deurne, Mierlo en omstreken.  De begeleiding van kinderen met de leeftijd van 15 a 16 jaar valt hier ook onder. Wat ik nu al een aantal keren in de praktijk tegen ben gekomen, is dat de kinderen geen koolhydraten eten of (veel) te weinig eten. Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron van ieder kind. Het is belangrijk om ze binnen te krijgen, zodat het kind goed kan groeien maar ook om de energie aan te vullen die ze op een dag verbruiken. Daarnaast leidt het eten van te weinig koolhydraten tot spierafbraak. De energie die ze verbruiken kan niet uit de koolhydraten komen, dus worden spieren afgebroken.

Net zoals bij het eten van te weinig koolhydraten is het ook slecht om als kind (veel) te weinig te eten.

Dit worden vaak “crash diëten” genoemd. Het voordeel hiervan is, dat je op korte termijn, veel gewicht verliest. Helaas bestaat dit vaak uit vocht en vul je dit na het crash dieet weer aan, waardoor je weer op hetzelfde gewicht zit. Daarnaast brengt het nog gezondheidsrisico’s met zich mee, waaronder het afbreken van spieren voor energie (omdat je te weinig koolhydraten binnen krijgt), je lichaam doet langer over het verwerken van het eten wat je nuttigt, wat leidt tot minder snel afvallen in een verder stadium (terwijl je al heel weinig eet), slechte stoelgang en botafbraak.

Het is goed dat kinderen met overgewicht of ernstig overgewicht, hier iets aan willen doen. Ik geniet elke dag van hun inzet en het verbluffende resultaat.  De kinderen met de leeftijd van 15 á 16 jaar willen graag snel resultaat zien, net als volwassenen. Echter is het belangrijk om gezond en voldoende te blijven eten, zodat je lichaam zich ook goed kan ontwikkelen. En het resultaat komt sneller dan iedereen iedere keer weer denkt. Kijk maar eens bij de ervaringen hier.

Gezonde-hapjes-lekker-om-zelf-te-maken.1375092317-van-RezuTip: Blijf, ongeacht de situatie, altijd gezond en vooral voldoende eten.

  • Drink wat vaker water en kies voor de lekkere smaken van gezonde frisdrank zoals Cool Bear. De limonades op deze site kun je aanlengen met bubbelwater.

En woon je in Helmond, Deurne, Mierlo of daar in de buurt? Dan kun je door hier te klikken altijd bij mij terecht. Wil je liever met mij bellen? Dan ben ik bereikbaar op tel: 06-53496383. De kosten van het bezoek aan mij worden vergoed door jullie zorgverzekering.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner