December survivalmaand – feestdagen en toch een gezond gewicht voor kinderen.

December survivalmaand – feestdagen en toch een gezond gewicht voor kinderen.

Ingrid Stieber No Comment
Kinderen

Al een paar maanden ben ik bezig met het maken van het aankomende seizoen ´Help ons Kind is te Dik” voor RTL4 . Met enorm veel plezier, een geweldige crew Eyeworks-mensen en mijn team Lekker Pûh!!!-Nederland zie ik
een mooi informatief programma aankomen waar ieder gezin gezonde leefstijl tips uit kan oppakken. Eind december beginnen de uitzendingen al. En december is juist de maand waar veel ouders binnen onze praktijken Lekker Pûh!!! veel
vragen over hebben. “Hoe moet het toch met mijn kind dat net zo goed op weg is
met dagelijks gezond eten in deze maand vol feestelijke eetverleiding?” is een
veel gestelde vraag.

Hier enkele tips die ieder gezin enorm zullen helpen tijdens de december- survival maand:

 December is een drukke maand maar…als je tijd hebt voor
televisie kijken, computerspelletjes of andere niet-actieve bezigheden in deze
donkeren dagen is er ook genoeg tijd om deze tijd samen bewegend door te
brengen. Met dagelijks 10 minuten touwtje springen of een half uur wandelen
hebben jullie al een actievere leefstijl. December is de leukste tijd om in het
donker te wandelen of hard te lopen en tegelijk  te genieten van alle kerstverlichting onderweg. Veel mensen wachten tot januari om vanaf dan fanatiek te gaan sporten. Veel mensen denken ook dat weinig sporten geen zin heeft. Dit is niet waar hoor…weinig sporten en dagelijks maar 30 minuten bewegen is altijd nog veel beter dan helemaal niet sporten of bewegen.

 

Eet met het gezin alleen meer en/of ongezond op de echte feestdagen. Zo zie je dat december maar 4 echte Oepsdagen* heeft: sinterklaasavond, 1ste kerstdag, 2e kerstdag en oudejaarsavond.

Drink met het gezin water* i.p.v limo, sap of frisdrank. Dit scheelt honderden Kcal in een week en soms zelfs per dag. Kijk maar op de verpakking van de sap in jullie koelkast hoeveel suiker en Kcal deze bevat. Water drinken is DE oplossing voor overgewicht.

Maak gezonde hapjes* voor tussendoor van groente en fruit. Gebruik leuke Sint en kerst versiersels om deze goede hapjes feestelijk aan te kleden.

Als je de kids kan motiveren* veel gezonds te eten tijdens de feestdagen is er minder plaats in de buik voor al het lonkende ongezonde voer.  Gaan jullie op bezoek? Ga dan van huis met gevulde kinderbuikjes want buiten de deur zal er weinig goeds aan eten op je kinderen wachten. De verleiding is minder groot voor kinderen met een gevulde buik. 1 snoepje of snackje nemen is zo veel makkelijker voor iedereen. Zodoende kan een kind genieten van de smaak zonder te veel suiker* of vet* binnen te krijgen.

Ga niet ‘los’ met eten tijdens de feestdagen met de alom bekende uitroep erbij: “Onze goede voornemen voor het nieuwe jaar is gezond eten en afvallen!!!” Op deze manier heeft je kind te maken met de eerste jojo ervaring. Eten moet vanzelfsprekend elke dag gezond zijn en beheersing is in alle vormen een onderdeel van de opvoeding.

Geniet van deze mooie maand die de aanloop is van een mooi en gezond 2012 vol zelfvertrouwen.

Overgewicht bij kinderen is een modern probleem, Lekker Pûh!!! biedt de eenvoudige oplossing. Door heel Nederland zijn de consulentes
van dit Voedingsadviescentrum voor Jeugd & Gezin bereikbaar voor advies.

* In het boek “Lekker Pûh!!! Samen met je kind naar een
gezond gewicht”,  vinden ouders en
kinderen hulp en info over deze onderwerpen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lekker Puh!!!

Advies en Begeleiding van uw Kind naar een gezond gewicht Deze Blog is een initiafief van Ingrid Stieber. van LekkerPuh.net
U kunt hier informatie lezen over leuke manieren om Kinderen zich bewust te laten worden van hun eigen gezonde gewicht.
Op een ontspannen manier maar wel effectief bewegen hoort daar ook bij.

Updates via E-mail ontvangen?
Voer je email adres in:

Site updates ontvang je via FeedBurner